9,1
3.625 beoordelingen
Terug naar overzicht
02-Toyota-produceert-vier-miljoenste-Yaris-in-Europa-1140.jpg

Dit is de 4 miljoenste Yaris!

Jubileummodel is Yaris Hybrid met bi-tone-lak

Feest bij Toyota Motor Manufacturing France, de Toyota fabriek in Noord-Frankrijk. Hier liep op 8 december 2020 de vier miljoenste Toyota Yaris in Europa van de productieband!

Zuinigste Yaris uit het aanbod

De vier miljoenste Toyota Yaris mag er zijn. Uitgevoerd in de sportieve bi-tone-kleurstelling rood met zwart dak. Het betreft een Yaris Hybrid, de zuinigste Yaris uit het aanbod van de nieuwe Toyota Yaris met een verbruik van slechts 3,7 l/100 km gemiddeld, het laagste in zijn klasse. En ook de CO2-uitstoot is met 85 gr/km de laagste in het segment. Een mooiere vier miljoenste Yaris hadden we ons niet kunnen wensen!

01-Toyota-produceert-vier-miljoenste-Yaris-in-Europa-555.jpg
Betrouwbaarste auto van het land

De vier miljoenste Yaris is een Yaris van de nieuwste, vierde generatie. Met een nieuw ontwikkeld voertuigplatform (TNGA, Toyota New Global Architecture) dat lichtgewicht en extra stijf is voor meer veiligheid en rijplezier. De Yaris Hybrid is uitgerust met onze nieuwste hybride-technologie waarmee je tot 50 procent van de rijtijd elektrisch kunt rijden, zónder stekker. Duurzaam was nog nooit zó leuk! En het wordt nog leuker als je weet dat de nieuwe Yaris door de Consumentenbond is uitgeroepen tot de betrouwbaarste auto van het land!

04-Kick-start-voor-de-nieuwe-Toyota-Yaris-1140-hoogste-rapportcijfer_tcm-22-2117466.jpg
Succesnummer

In 1999 komt de Yaris voor het eerst in Europa en dus ook in Nederland op de markt. Al een jaar na zijn introductie roept een jury van onafhankelijke autojournalisten de Yaris uit tot Europese Auto van het Jaar! Dat was slechts één andere Japanse auto eerder gelukt. Sindsdien nam zijn populariteit ieder jaar gestaag toe. In 2019 verkochten we in Europa 224.000 stuks. Dat staat gelijk aan 22 procent van alle Europese Toyota verkopen in dat jaar. Met recht een succesnummer dus, die Yaris.

Yaris Cross: compacte en krachtige SUV

De nieuwe Yaris zet het succes voort. In nog geen maand na zijn showroomintroductie noteerden we in Nederland al 2.500 orders. Over een vliegende start gesproken! Vanaf de zomer van 2021 krijgt de Yaris gezelschap van de Yaris Cross. Deze compacte en stoere SUV wordt ook als zuinige Hybrid leverbaar. Hiermee zal de populariteit van de Yaris alleen maar toenemen. Ook de Yaris Cross wordt geproduceerd bij Toyota Motor Manufacturing France. Wie weet wordt de Yaris Cross net zo’n succes als de gewone Yaris. We kijken alvast uit naar de vier miljoenste Yaris Cross!

01-Toyota-ontlhult-gloednieuwe-Yaris-Cross-een-slimme-SUV-in-het-B-segment-555.jpg
Inschrijven Toyota nieuwsbrief Meer info over de Yaris Plan een proefrit