9,1
3.625 beoordelingen
Terug naar overzicht
Clevershuttle-hero_tcm-22-1762432.jpg

Efficiënte kilometervreter: 45 Toyota Mirai carpoolauto’s rijden 2,2 miljoen kilometer

Duitse CleverShuttle zet Toyota Mirai in als efficiënte carpoolauto

2,2 miljoen kilometer, dat staat gelijk aan maar liefst 55 rondjes om de wereld. De 45 Toyota’s Mirai van de Duitse carpooldienst CleverShuttle legden de afstand binnen twee jaar af. Een unieke prestatie voor het bedrijf dat pas sinds 2014 bestaat. Het is dan ook de actiefste waterstofvloot ter wereld.
Schot in de roos

Duitse carpooldienst CleverShuttle heeft een duidelijk missie: mensen op een CO2-neutrale manier vervoeren en zo aan een schone toekomst werken. Een missie die Toyota op het lijf geschreven is. CleverShuttle is actief in de steden Hamburg, München en Stuttgart en nam in 2017 de eerste twintig Toyota’s Mirai in gebruik. Dat bleek een schot in de roos! Milieubewuste mensen met een interesse in nieuwe technologie vallen als een blok voor de Mirai. Binnen 15 maanden hadden de twintig exemplaren gezamenlijk 1,5 miljoen kilometer gereden. Al snel breidde CleverShuttle de vloot uit met vijfentwintig extra Toyota’s Mirai.

Clevershuttle-1140_tcm-22-1762427.jpg
500 kilometer actieradius

De Mirai is de ideale waterstofauto dankzij zijn betrouwbare reputatie en tankgemak. De waterstoftank is net zo gemakkelijk vol te tanken als een conventionele brandstoftank. De Mirai verbruikt slechts 0,76 kilogram waterstof per 100 kilometer en heeft een actieradius van 500 kilometer. Na een paar minuten zijn de carpoolauto’s weer klaar om aan het werk te gaan. CleverShuttle tankt de auto’s vol bij H2 Mobility, een landelijk initiatief dat een infrastructuur voor waterstofstations ontwikkeld.

Veertig procent goedkoper

Ben je op vakantie in Hamburg, Stuttgart of München en wil je met de Mirai op pad? Je kan de auto eenvoudig via de CleverShuttle-app voor iOS en Android boeken. Binnen één handomdraai ben je volledig milieuvriendelijk onderweg. CleverShuttle laat meerdere mensen die dezelfde route afleggen carpoolen. Daardoor zijn de tarieven van de carpooldienst veertig procent lager dan die van andere taxidiensten.

Ook in Nederland worden Toyota’s Mirai als taxi ingezet. Sinds juni 2019 zet Noot Personenvervoer 35 Toyota’s Mirai in als WMO-vervoer voor mensen die niet zelfstandig kunnen reizen.

Meer info over de Mirai Inschrijven Toyota nieuwsbrief