9,1
3.625 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-World-GR-Supra-Jarama-Racetrack-header-dealersite.jpg

Toyota GR Supra als Jarama Racetrack Edition

Gelimiteerde uitvoering met exclusieve details

De Toyota GR Supra komt op de markt als exclusieve Jarama Racetrack Edition, voorzien van een unieke blauwe lakkleur, onderscheidende in- en exterieurdetails en een hoogwaardige uitrusting. Er worden slechts negentig exemplaren gebouwd, waarvan één exemplaar voor Nederland.

Deze speciale uitvoering van de Toyota GR Supra is vernoemd naar het racecircuit ‘Circuito Permanente del Jarama’, gelegen onder de rook van Madrid. Op dit circuit werd de Toyota GR Supra voor het eerst aan de tand gevoeld door de internationale media. Toyota bouwt slechts negentig exemplaren voor de Europese markt, als verwijzing naar de interne codenaam van de GR Supra: A90. De Jarama Racetrack Edition is gebaseerd op de versie met 3,0-liter zes-in-lijn turbomotor met 250 kW/340 pk vermogen. Er komt slechts één exemplaar naar Nederland die een prijskaartje zal hebben vanaf 85.995 euro.

03-Toyota-breidt-GR-Supra-3_0-uit-met-exclusieve-nieuwe-Jarama-Racetrack-Edition-alinea1_tcm-22-2219539.jpg
Unieke uitstraling en details

De Toyota GR Supra Jarama Racetrack Edition is onmiddellijk te herkennen aan zijn felblauwe carrosseriekleur ‘Horizon Blue’ die exclusief aan deze uitvoering is voorbehouden. De blauwe kleur wordt gecombineerd met gesmede lichtmetalen 19-inch wielen in matzwart en rode remklauwen. In het interieur zien we een dashboard met een koolstofvezel inzet met het productienummer, de contouren van het Jarama-circuit en het Toyota GR Supra-logo. Het interieur is bekleed in zwart alcantara met fraai blauw stikwerk. De stoelen zijn bovendien verwarmbaar en elektrisch verstelbaar inclusief geheugenfunctie.

02-Toyota-breidt-GR-Supra-3_0-uit-met-exclusieve-nieuwe-Jarama-Racetrack-Edition-Unieke-uitstraling-en-details_tcm-22-2219542.jpg
Hoogwaardige uitrusting

Het select aantal gelukkige eigenaren kan ook rekenen op een hoogwaardige uitrusting met onder andere satellietnavigatie met 3D-weergave, multimediasysteem met 8,8-inch touchscreen, smartphone-integratie via Apple CarPlay en Android Auto, Supra Connect voor toegang tot onlinediensten en een audiosysteem met tien speakers. Ook standaard is het Supra Safety + Package bestaande uit een uitgebreid aanbod van actieve veiligheidsfuncties, waaronder een Pre-Collision System met voetgangersherkenning en de mogelijkheid om overdag ook fietsers te herkennen.

08-Toyota-breidt-GR-Supra-3_0-uit-met-exclusieve-nieuwe-Jarama-Racetrack-Edition-hoogwaardige-uitrusting_tcm-22-2219597.jpg
‘Golden ratio’

De Toyota GR Supra Jarama Racetrack Edition staat garant voor sensationele prestaties. Niet alleen dankzij het indrukwekkende vermogen en koppel van de turbomotor. Ook dankzij het uitgebalanceerde onderstel en de ‘golden ratio’. Ofwel, de ideale verhouding van de grote spoorbreedte en de korte wielbasis. En wat te denken van adaptieve en variabele wielophanging (met keuze uit instellingen NORMAL en SPORT), een actief differentieel, krachtige Brembo-sportremmen met aluminium vierzuigerklauwen en geventileerde remschijven van 348 mm diameter aan de voorzijde?

07-Toyota-breidt-GR-Supra-3_0-uit-met-exclusieve-nieuwe-Jarama-Racetrack-Edition-Golden-ratio_tcm-22-2219605.jpg
4,3 seconden

De 3,0-liter zes-in-lijn turbomotor in de Toyota GR Supra Jarama Racetrack Edition – met een vermogen van 250 kW/340 pk en 500 Nm tussen 1.600 en 4.500 t.p.m. – is gekoppeld aan een sportieve en snel schakelende 8-trapsautomaat. Met gebruik van de ‘launch control’ accelereert de sportcoupé in slechts 4,3 seconden van 0-100 km/u.

Meer info over de Toyota GR Supra Inschrijven Toyota nieuwsbrief