9,1
3.625 beoordelingen
Terug naar overzicht
01ToyotatestdeelsopzonneenergierijdendePriusherov3.jpg

Deze Toyota Prius rijdt deels op zonne-energie

Dankzij een intelligent zonnelaadsysteem rijdt hij op zonnekracht

Toyota test samen met NEDO en Sharp het nut van zonnepanelen voor geëlektrificeerde auto’s. Een Toyota Prius Plug-in Hybrid werd voorzien van een speciaal zonnelaadsysteem dat de batterij van de Prius oplaadt. De experimenten moeten uitwijzen of het systeem de actieradius kan vergroten en het brandstofverbruik van geëlektrificeerde auto’s kan verlagen.
Solar proof

De Toyota Prius Plug-in Hybrid is op dit moment al leverbaar met een Solar Roof. Dit is een in het dak geïntegreerd zonnepaneel dat bij stilstand de batterij oplaadt. Tijdens het rijden voedt het de airconditioning en andere stroomverbruikers met zonne-energie. Speciaal voor voertuigen ontwikkelde Sharp zonnecellen met een hoog rendement. Toyota heeft dit nieuwe zonnepaneel op het dak, de motorkap, bagageklep en andere carrosseriedelen van de Prius Plug-in Hybrid gemonteerd.

11ToyotatestdeelsopzonneenergierijdendePrius555solar.jpg
860 Watt vermogen

Dankzij het nieuwe zonnepaneel produceert het zonnelaadsysteem ongeveer 860 Watt vermogen (gemeten door Sharp). Dat is circa 4,8 keer meer dan bij een standaard Toyota Prius Plug-in Hybrid met Solar Roof. Het zonnelaadsysteem kan zelfs de batterij van de Prius Plug-in Hybrid tijdens het rijden opladen. Deze technologie vergroot de actieradius van geëlektrificeerde voertuigen terwijl het brandstofverbruik daalt.

04ToyotatestdeelsopzonneenergierijdendePrius1140vermogen.jpg
Testen in Tokyo

Toyota wil de Prius Plug-in Hybrid testen onder verschillende omstandigheden in Tokyo en op andere locaties. De verkregen testresultaten over het vermogen en de laadsystemen gebruikt Toyota voor de ontwikkeling van een zonnelaadsysteem voor productieauto’s. Ook Sharp en NEDO gaan met de testresultaten aan de slag. Zij willen uiteindelijk een nieuwe markt voor zonnelaadsystemen creëren die zich richt op de mobiliteitsbranche. Het gezamenlijke doel is om de CO2-uitstoot en het brandstofverbruik van geëlektrificeerde voertuigen te verlagen.

02ToyotatestdeelsopzonneenergierijdendePrius555testen.jpg
Meer over de Prius Plug-in Vraag proefrit aan Inschrijven Toyota nieuwsbrief